Vi är några pedagoger från Staffanstorp och Hjärup som har fått möjlighet att komma iväg på en stor teknikmässa i London. Ni kan läsa om vilka vi är och naturligtvis kommer vi att blogga om allt kring vår resa.

onsdag 19 januari 2011

Animera med webbkameran

Ovan ser du hur man hittar att ladda ner en gratis programvara för att kunna animera.
Här kommer nu en film kring hur det går till att använda programmet. Tänk på att göra korta klipp för rätt som det är misslyckas man och då kan det kännas skönt att inte starta helt från början. De små klippen du skapar, kan du lätt sätta samman  och sätta ljud till i Windows moviemaker och med hjälp av Audacity som finns under ljud på skolverkets PIMsida. Kvaliten på filmen är inte så bra eftersom jag filmar det webbkameran visar på skärmen. Är det någon som har ett bättre förslag på probgramvara som man kan använda för att göra instruktionsfilmer? Camstudio som jag använder finns på skolverkets PIMsida under lärartresurser.
Så här blev filmen jag gjorde lite snabbt.

Här är det någon som haft roligt med sin lerklump. Tänk på att du kan använda andra material t ex teckningar. Om barnen ska rita bilder så bör bilderna ha skarpa svarta konturer för att synas bra genom webbkameran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar